Crash
 
Op zaterdag 25 oktober heb ik mijn weg langs het Pelgrimspad vervolgd. De reis naar tramhalte Poortwachter in Bovenkerk verliep vlot. Wegens wegwerkzaamheden moesten zowel de fietsers als de wandelaars een heel andere kant op dan dat ze zouden willen. Gelukkig heeft Bovenkerk maar ťťn kerktoren waar ik me op kon richten, en ik bereikte na een half uur het punt waar ik de vorige keer was geŽindigd.

Het regende een beetje, maar te weinig voor een poncho. Toen ik het bos uit kwam was het droog en scheen de zon. In de verte waren er nog wel donkere wolken en kon ik het zien regenen. Achter de hangars hoorde je het lawaai van opstijgende vliegtuigen. En dan plotseling kwamen zo boven de gebouwen uit. Een indrukwekkend gezicht als ze zo laag over vliegen. Als het ene vliegtuig bijna niet meer hoorbaar was, kwam er al weer een nieuwe aan.

Het landschap wordt bepaald door water; greppels, sloten, beken, stromen, rivieren, kanalen, plassen en meren. En of dat dan niet genoeg is, begon het ook nog eens te regenen. Gelukkig heette het sportpark van De Kwakel me welkom. Na een kop warme chocolademelk was het weer weer opgeklaard en ging ik verder. Maar binnen een half uur begon het nog eens flink te regenen en moest ik ijlings mijn poncho aan, en die is dan ook niet meer is uit geweest.

Bij Nieuwveen hield ik het voor gezien, en was precies op tijd voor de bus naar Alphen a/d Rijn, en vandaar kon ik via Utrecht weer naar huis. Het is alleen jammer dat mijn harddisk crash-te zo dat ik dit verhaal een week nadien nogmaals heb moeten bedenken. Maar beter een crash van een harddisk dan van een vliegtuig.
Tue Nov 23 20:49:41 2004