Schoonhoven
 

Voordat ik naar Schoonhoven ging wist ik dat ik op zaterdag 17 januari 2004 meer tijd zou besteden aan reizen en musea dan aan het wandelen. Zilverstad in beeld Met de bus van Utrecht naar Schoonhoven is al zo'n drie kwartier. In Schoonhoven regende het wat, dus eerst maar een kopje koffie voor dat een bezoek aan het Nederlands Museum van Knipkunst werd gebracht. Je staat er niet bij stil dat knipkunst een ware hobby is, en dat er zelf mensen zijn die er nog geld mee verdienen ook. Zeker de uitleg over de knipkunst maakte het bezoek aan dit kleine museum zeer de moeite waard.

Nederlands Goud-, zilver- en klokkenmuseum Daarna ben ik op zoek gegaan naar wat meer techniek. Goud, zilver en klokken. Men heeft al heel wat bedacht om een klok op tijd te laten lopen. En als je dan uitgedacht bent over het mechaniek, kan je dat dan ook op vele verschillende manieren inpakken. Bij het zilverwerk gaat het hoofdzakelijk om het uiterlijk. Als het glimt ziet het er allemaal mooi uit.

Veerdienst Schoonhoven-GelkenesHet was inmiddels droog geworden en daarom werd de pont opgezocht, die me snel naar de overkant bracht. Eigenlijk was er niet zo veel tijd meer over en leek het me het beste om de bus naar Utrecht te pakken. Helaas was ik daarvoor net vijf minuten te laat zodat ik wel genoodzaakt was om eerst even naar het eetcafé te gaan.

Tue Nov 23 20:49:41 2004