Dordrecht
 
Hoewel ik gepland had om na drie weken mijn pad bij museum 'De koperen knop' te vervolgen, werd het, vanwege de voorbereiding voor de Kennedymars van Sittard, 20 maart voordat ik weer in Hardinxveld-Giezendam terug kwam. Stadswandeling Voor de treinreis van Eindhoven naar Hardinxveld-Giesendam heb je twee mogelijkheden. Via Dordrecht of Geldermalsen. Omdat 'De koperen knop' pas om 13:00 u open gaat, had ik besloten om via Dordtrecht te gaan en daar een stadswandeling van een paar uur te maken. Helaas was het weer niet erg geschikt voor een stadswandeling. Het maakt me niet uit om in de regen, goed beschermd door een poncho, door het veld te lopen; maar in een stad heb ik het graag droog. Ondanks dat heb ik toch wel genoten van de tocht die me langs diverse mooie panden en grachten voerde.

Na de bezichtiging van al dat fraai's in Dordrecht, nam ik de trein naar Hardinxveld-Giesendam; en iets voor enen was ik bij het museum. Het was dan nog wel niet open, maar ik kon al wel naar binnen. Het musemum is niet groot, maar zeker de moeite waard, zoals een foto van een beschilderde wand laat zien. Achter de 17de-eeuwse boerderij bevinden zich nog een smederij en een hoepmakerij. Er is ook een koffiehoek die bij slecht weer ook altijd welkom is.


Het weer was nog niet erg verbeterd, het miezerde wat, en gehuld in mijn poncho vertrok ik richting Gorinchem. Naast de regen was er de nodige wind. Ik moest oppassen dat ik niet van de glibberigge dijk af waaide. De wind was toch nog iets heviger dan dat ik zelf in de gaten had; ik dacht de trein nog met gemak te halen, maar moest 29 minuten wachten op de volgende. Gelukkig hebben ze daar nog een verwarmde wachtkamer.
Tue Nov 23 20:49:41 2004