Loevestein
 
Wie Gorcum zegt, zegt Loevestein. En wie Loevestein zegt zegt Hugo de Groot. Met andere woorden daar kon ik niet om heen. Maar ook Slot Loevestein gaat 's zaterdags pas om 13:00 open. Na zo'n bezoek kom je niet ver meer, zeker niet als je op de kaart kijkt naar de eerst volgende goede busverbinding.
Daarom besloot ik op zaterdag 3 april 2004 Gorinchem , Woudrichem en Loevestein te bezoeken, en later maar eens weer echt te gaan lopen. Historisch & eigentijds Gorcums Museum In Gorinchem bezocht ik het Gorcums Museum en deed me te goed aan een lekkere kop koffie, waarna ik rustig met de veerboot naar Woudrichem ben gegaan. Veerdienst Gorinchem Hier heb ik wat rond gewandeld en gegegeten, zodat ik precies op tijd terug was voor de veerdienst naar Loevestein. Slot Loevestein Als je met de veerdienst naar Loevestein bent gekomen kun je 10% korting krijgen op de prijs van de rondleiding. Maar mensen die met z'n tweeën op een kaartje waren gekomen konden slechts éénmaal korting krijgen. Na overleg bleek het mogelijk te zijn om voor twee mensen korting te krijgen, maar het kaartje van de veerdienst moest wel worden ingeleverd. En dat is een beetje lastig als je een tweepersoons retourtje hebt. Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen. Beter is de 50% korting met je NS voordeel-urenkaart.
Het slot is zo goed als leeg, maar wel met de echte (een van de drie) boekenkist waarin Hugo de Groot is ontsnapt. Na de rondleiding was er nog tijd om wat rond te wandelen voordat ik de veerboot terug nam naar Gorinchem. Via de stadswal kwam ik weer terug bij het station.
De volgende keer weer lekker kilometers maken.
Tue Nov 23 20:49:41 2004