Deel II
 

Als voorbereiding op mijn vakantie ben ik op zaterdag 3 juli 2004 gaan lopen met een grote rugzak. Hierin zat een tent, slaapzak, kookgerij, en kleren. Ik starte weer in 's Hertogenbosch. Als ik ooit nog eens naar Santiago de Compostela ga is het vanaf daar nag maar ongeveer 2600 km. Vandag was het einddoel station Oisterwijk en dan weer snel naar huis.

Eigenlijk had ik Den Bosch al gezien en kon er met een flinke pas door heen lopen. Toch wilde ik nog wel even bij 'De Roosekrans' binnenwippen voor een Bossche Bol. En nu ik toch zo'n grote rugzak bij me had heb ik er voor de hele familie Echte Bossche Koek gekocht.

Toen ik over de Vuchterbrug ging, zag ik voor me nog een paar wandelaars. Onwillekeurig probeerde ik die in te halen, maar ze hadden ongeveer dezelfde loopsnelheid. Bij de spoorwegovergang moesten ze wachten en kon ik ze inhalen. Ieder loopt toch het liefst zijn eigen tempo en zo heb ik ze even later weer achter me gelaten.

Het loopt toch wel iets zwaarder met zo'n rugzak, maar echt last had ik er niet van. De sluiting van de heupgordel sprong diverse keren open. Niet dat dat een ramp is, maar het leek me goed om voor de vakantie nog een nieuwe te kopen.

In de buurt van Haaren begon het plotseling te regenen. Snel probeerde ik mijn poncho te voorschijn te halen en aan te doen, maar dat viel niet mee. Hij moest ook over de rugzak, en het waaide nog al. Dat wist ik dan ook weer, dat ik in zo'n geval iets eerder moet beginnen mijn poncho te voorschijn te halen.

Vanaf Haaren ben ik naar station Oisterwijk gewandeld. Dat leek me handiger dan op een eventuele bus te wachten. Het Oosterscheldepad En zo was de kop van het tweede deel er af, en was voorbereid op de vakantie. Na de vakantie zien we dan wel weer verder.

Tue Nov 23 20:49:41 2004