Polderlandschap
 
Op zaterdag 7 februari 2004 was weer tijd om een eindje langs het Pelgrimspad te lopen. De avond er voor goed had ik ruim de tijd genomen om te bestuderen waar ik met een bus of met een trein weer naar huis zou kunnen. Het aantal plaatsen was zeer beperkt, en ik had me er al op voorbereid dat ik zo'n dertig kilometer zou moeten lopen.

's Morgens vroeg vertrok ik met de trein van Eindhoven naar Utrecht. Het eerste stuk reden we gezellig met de-trein-naar-Tilburg op. Gezamelijk gingen we door het station van Best en voor het station van Boxtel ging hij over ons heen zodat ik ook nog even de andere kant kon bekijken. Ik vind het toch altijd weer leuk om een trein op die manier te zien rijden. De Toccata van Widor gespeeld door Klaas Jan Mulder op het orgel van de Grote Kerk te Breda, die ik via radio 4 beluisterde, klinkt dan heel speciaal. Het is een soort 'kdeng-kdeng' van Guus Meeuwis, maar dan heel anders.

Na de treinreis volgde een busreis van 50 minuten, en om 10:30 kwam ik in Nieuwpoort aan waar het op dat moment een beetje regende. Dus direct de poncho aan en flink de pas er in. Na enige tijd werd het al droger, maar het waaide zo hard dat ik toch nog maar even de poncho aanhield. Soms moest ik me schuin tegen de wind leggen om niet in het water te waaien. Urenlang heb ik me voortgesleept op de dijk zonder enige beschutting. De poncho hield ik goed vast zodat hij niet al te veel wind ving.

In Bleskensgraaf ben ik even het cafetaria ingegaan om een beetje voor de inwendige mens te zorgen. Er zijn wel bushaltes in Bleskensgraaf, maar op zaterdag zul je er echt geen bus aantreffen. Gelukkig was het inmiddels mooi weer geworden, en de poncho kon uit. Het waaide nog wel en zo nu en dan had ik de wind in de rug. Dat liep als een trein.

De koperen knop In Hardinxveld-Giessendam had ik het wel gezien. Wel ben ik nog even bij Museum De Koperen Knop binnen geweest om de openeningstijden te noteren. Maar ik had er toch echt geen zin meer in. Dat museum komt de volgende keer wel aan de beurt.

Tue Nov 23 20:49:41 2004