home

ONDERWIJS EXPEDITIE NAAR INDIA

In juli van dit jaar, om precies te zijn, van 8 tot 20 juli ga ik met Edukans naar India.
Het is de bedoeling dat wij, als pabo studenten, les gaan geven in India. Dit doen wij in de omgeving van Bangalore. Het doel is dat wij samen met een Indiase student onze kennis uitwisselen over het geven en voorbereiden van lessen en zodoende van elkaar leren. We zullen op een aantal basisscholen lessen gaan geven.
Ook zullen wij een sport- en speldag organiseren voor de straatkinderen.

De reden dat ik meega met deze reis, ook wel onderwijs expeditie, is dat ik het belangrijk vind dat elk kind recht heeft op onderwijs. Ik vind het belangrijk dat ieder kind naar school kan gaan en zich zo kan ontwikkelen.
Toen ik hoorde van deze onderwijs expeditie was ik dan ook meteen enthousiast! Het lijkt mij namelijk heel erg indrukwekkend en interessant om mee te maken hoe de kinderen in India leven, hoe zij les krijgen op school en hoe zij leven. Natuurlijk weet ik dat er hele grote verschillen zijn tussen Nederland en India. Hier ben ik me dan ook van bewust.
Het idee, dat je met een gekleurd vouwblaadje kinderen dolbij kunt maken, geeft me een heel goed en warm gevoel. Wij, in Nederland, zullen niet hoog of laag springen om een gekleurd vouwblaadje, maar de kinderen in India (en ook in andere delen van de wereld waar Edukans actief is) vinden dit echt geweldig! Want gekleurde vouwblaadjes, die kennen ze daar niet!
Tijdens deze reis wil ik mij dan ook verdiepen in hoe de kinderen daar les krijgen en wil ik zelf ook graag mijn steentje bijdragen aan goed onderwijs, ook in ontwikkelingslanden!


India
Edukans
Edukans in India
Sponsoring
In het nieuws
Programma
Weblog
Gastenboek


Foto's voorbereidingsweekend 7&8 maart 2008Mocht u vragen hebben, dan kunt u mij mailen op ellen@vanslageren.nl.

5554