Home      Vorige      Volgende
Het leven is theater

Het leven begint bij veertig wordt er altijd beweerd. Bij mij in elk geval wel. Aarzelend ben ik aan toneel begonnen, maar voor ik de smaak goed te pakken had, ben ik daarnaast gaan zingen. Op een cursus cabaret heb ik toneel en zang kunnen combineren en tijdens de afgelopen jaren heb ik zelfs gecombineerd met wandelen.

Als zoon van de 'bekende componist' Pieter van Slageren kon ik het niet laten ook zelf wat in elkaar te knutselen. Zo ben ik begonnen om op de melodie van 'Merk toch hoe sterk' een tekst te maken, waar de mensen wel pap van lusten. Ook Vivaldi en Ibert kunnen zich nu verheugen met wat hedendaagse teksten op hun melodieën.

De afgelopen tien jaar heb ik mee gedaan met een aantal projecten. Zo speelde ik de rol van brigadier in het toneelstuk Oude Dame" van Friedrich Dürrenmatt. Ik heb gezongen en gespeeld in het koor bij de een uitvoering van de opera "Dido and Aeneas" van Henry Purcell. Dit resulteerde in de vraag om mee te zingen in het koor van een "Sprookjes Opera" gebaseerd op een aantal werken van Henry Purcell, wat ik natuurlijk met veel plezier heb gedaan. Ook heb ik twee amateur films mee gedaan en gestaan op open podia in Grand Café Berlage te Eindhoven en in de Gaviolizaal te Helmond.

Eind 2001 bedacht ik een solo project: 'Het Pieterpad in 490 dagen en 49 minuten' waarin ik het wandelen met zingen heb gecombineerd. Tegen het einde van dat project was er van mij een drie minuten durende reportage te zien op de Nederlandse televisie.


Het leven is theater
(als je dat wilt)

bijgewerkt op 12 november 2003